Nyitókép: yourlocalguardian.co.u

 

Egy gyermek meghalt, tizenhatan megsérültek csütörtökön abban a londoni iskolában, amelynek épületébe autó csapódott. A jármű vezetőjét őrizetbe vették. A rendőrség közölte, hogy nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.

 

A szerencsétlenség a délnyugat-londoni Wimbledon kerület The Study nevű leányiskolájában történt, nem messze a jelenleg zajló wimbledoni tenisztorna helyszínétől.

 

A Scotland Yard első tájékoztatásában még az szerepelt, hogy a balesetben hét gyermek és két felnőtt sérült meg.

 hirdetes_810x300  

 

Clair Kelland főfelügyelő, a délnyugat-londoni rendőri körzet parancsnoka azonban a helyszínen tartott kora esti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy egy 8 éves kislány meghalt.

 

A rendőrtiszt megerősítette, hogy a jármű vezetőjét őrizetbe vették halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával.

 

A Scotland Yard korábbi tájékoztatása szerint a Land Rovert, amely az iskolaépületnek ütközött, egy negyven év körüli nő vezette.

 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Kelland főfelügyelő megerősítette azt is, hogy a rendőrség nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.

 

John Martin, a londoni mentőszolgálat mentési főtisztje a sajtóértekezleten elmondta: a helyszínre tizenöt mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, és a kivonuló személyzet tizenhat sérültet talált az iskolánál, akik közül tízet kórházba szállítottak.

 

Martin megerősítette, hogy egy 8 éves kislány meghalt a balesetben.

 

A sérülteket London legnagyobb baleseti sebészetére, a St. George kórházba szállítottak.

 

A helyszínen készült fotókból következtethetően a sötét aranyszínű luxusgépkocsi áttörte az iskola kerítését, áthajtott az udvaron és a főépület bejáratának ütközött.

 

Stephen Hammond, Wimbledon kerület alsóházi képviselője a BBC brit közszolgálati médiatársaságnak nyilatkozva elmondta: tudomása szerint több sérült válságos állapotban van.

 

A The Study nevű magániskolába 4-11 év közötti gyerekek járnak, de Hammond szerint abban az épületben, ahol a baleset történt, a 4-8 év közötti korcsoport osztályai vannak.

 

MTI

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!