Nyitókép: SITA, montázs

 

Az ukrán elnök a világ legnagyobb terrorszervezetének nevezte Oroszországot, Putyin pedig közölte: sohasem fognak meghátrálni.

Az Ukrajnát közel két éve megtámadó orosz erők pusztítását ígérte újévi beszédében az ukrán elnök. „Jövőre az ellenséget saját eszközeinkkel pusztítjuk” – mondta Volodimir Zelenszkij, aki közölte: 2024-ben egymillió drón lesz Ukrajna fegyverkészletében.

 

A televízióban elmondott beszédét ukrán tüzérségi eszközökről és vadászgépekről készült felvételekkel illusztrálták. Ukrajnának legalább egymillióval több drón lesz az arzenáljában 2024-ben, valamint a nyugati partnerek által szállított F-16-os vadászgépek – tette hozzá Zelenszkij.

 

„Pilótáink már tudják kezelni az F-16-osokat, bizonyos, hogy rövidesen látjuk őket az egünkön”

 

– jelentette ki az ukrán elnök.

 

„Az ellenségeink így megtudják, hogyan néz ki, amikor dühösek vagyunk”.

 

Volodimir Zelenszkij felszólította a nyugati szövetségeseket, hogy tartsák fenn a támogatásukat, amikor kifáradás jelei mutatkoznak a konfliktus kapcsán. Zelenszkij az év legnagyobb eredményének nevezte, hogy Ukrajna erősebb lett. Húszperces beszédében hangoztatta: a szabad Ukrajna győzni fog.

 

„Nem számít, hány rakétát indít az ellenség, nem számít, hányszor lövi tüzérséggel és támadja a városainkat, hitványul, könyörtelenül, tömegesen, hogy megtörje az ukránokat, mi mindig fel fogunk állni”

 

– mondta az elnök.

 

Vlagyimir Putyin: Oroszország sosem fog meghátrálni

 

Oroszország képes a legnehezebb feladatokkal is megbirkózni és sosem fog meghátrálni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi beszédében, amelyet elsőként Oroszország távol-keleti felében sugároztak a televíziók.

 

Hangsúlyozta: semmi sem képes megosztani az orosz népet.

 

„Nem egyszer bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a legnehezebb feladatokkal megbirkózni, és sosem hátrálunk meg, mert nincs olyan erő, amely képes lenne megosztani minket, elfelejtetni velünk ősapáink emlékét és hitét, vagy megtorpantani fejlődésünket”

 

– hangsúlyozta az orosz elnök.

 

Szerinte 2023-ban Oroszország határozottan megvédte érdekeit és értékeit.

 

„Mi egy ország vagyunk, egy nagy család. Szavatoljuk hazánk biztos fejlődését, állampolgáraink jólétét és még erősebbé fogunk válni. Együtt vagyunk. És ez Oroszország jövőjének legmegbízhatóbb záloga”

 

– mondta Putyin újévi jókívánságaival zárva beszédét.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.