Nyitókép: PAP / Paweł Supernak

 

A lengyel gazdaszervezetek újabb tiltakozásokat jelentettek be az Európai Unió agrárpolitikája és az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek behozatala ellen, miután sikertelenül végződtek a Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel folytatott megbeszélések.

 

Országszerte blokádok várhatóak a megyei és járási székhelyeken és a főutakon március 20-án, szerdán – közölte Tomasz Obszanski, a Szolidaritás mezőgazdasági termelői szakszervezet vezetője szombaton a PAP hírügynökséggel. Obszanski hozzátette: Csalódott a Tuskkal való találkozó eredménye miatt.

 

„Semmiben sem állapodtunk meg, a miniszterelnök lényegében semmit sem jelentett be” – mondta Obszanski. Tusk a megbeszélések után nem tett nyilatkozatot.

 

A lengyelországi gazdák hetek óta tiltakoznak az EU zöld alkuja, valamint az Ukrajnából származó gabona és más mezőgazdasági termékek behozatala ellen. Meg akarják akadályozni, hogy az olcsóbb ukrán gabona a lengyel piacra kerüljön.

 

A találkozó előtt Donald Tusk bejelentette, hogy kormánya lobbizni fog Brüsszelben a lengyel gazdákra vonatkozó egyes szabályozások felfüggesztése vagy módosítása érdekében. Michal Kolodziejczak mezőgazdasági miniszterhelyettes szombaton azt mondta, hogy pénteken várható bejelentés arról, hogy mely mentességek vonatkozhatnak Lengyelországra.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!