Nyitókép: SITA

 

Az izraeli hadsereg három túsz, köztük Shani Louk holttestére bukkant a Gázai övezetben

 

„Egy éjszakai hadművelet során az izraeli hadsereg három túsz holttestére bukkant, akiket palesztin fegyveresek raboltak el egy izraeli zenei fesztiválról tavaly október 7-én. Köztük van Shani Louk izraeli-német nő is” – közölte ma a hadsereg. Egy videón, amely a terrortámadás után azonnal körbejárta a világot, és amelyben Loukot félmeztelenül, kicsavart lábakkal egy kisteherautó hátuljára rakták, saját anyja ismerte fel.

 

Daniel Hagari, a hadsereg szóvivője ma bejelentette, hogy a hadműveletet, amelynek során a túszok holttestét kihozták, a hadsereg hajtotta végre a Shin Bet biztonsági szolgálattal együttműködve. A három elrabolt túsz az 56 éves Yitzchak Gelerenter, a 28 éves Amita Buskila és a 22 éves Louk.

 

 hirdetes_810x300  

Mindhárman a Reimu melletti Supernova zenei fesztiválon voltak október 7-én reggel, ahonnan ezt követően a Mefalsim régióba menekültek. Hagari szerint ott ölték meg őket a Hamász terroristái, majd holttestüket a Gázai övezetbe vitték.

 

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ma megismételte elkötelezettségét, hogy Izraelnek minden túszt vissza kell szereznie, és szívszorítónak minősítette a három személy halálát. „Minden túszunkat visszahozzuk, élve vagy halva” – fogalmazott közleményében.

 

A katonaság nem közölte, hogy pontosan hol találták a holttesteket. Az izraeli erők azonban az elmúlt napokban a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah térségében hajtottak végre hadműveletet, ahol értesüléseik szerint további túszok is lehetnek.

 

SITA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!