Nyitókép: SITA

 

Az izraeli Ron Benjamin holttestére ugyanott bukkantak rá, ahol a pénteken bejelentett három halott túszra. Az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, Benjamint is már holtan hurcolták magukkal a terroristák.

Az 53 éves férfit Be’eri kibuc közelében ölték meg a Hamász terroristái tavaly október 7-én, és magukkal vitték áldozatukat Gázába. Most egy rafahi alagútban találták meg az izraeli csapatok, nem messze onnan, ahol a pénteken bejelentett három halottat, a 22 éves Sani Louk, a 28 éves Amit Buskila és az 56 éves Jichak Gelerenter holttestét.

 

Az izraeli hadsereg szóvivője elmondta azt is, hogy Ron Benjamin, aki kétgyermekes családapa volt, kerékpártúrára indult aznap reggel a barátaival Be’eri szomszédságában, és a terroristák gázai határ közelében lévő Mefalsim átkelőnél gyilkolták meg őt brutálisan.

 

 hirdetes_810x300  

A Nova fesztiválról menekülő Louk, Buskila és Gelerenter is ugyanott esett áldozatul. A hét közepén két, szintén holtan elhurcolt thaiföldi mezőgazdasági munkás holttestét találták meg a Hamász egy rafahi rejtekhelyén izraeli katonák. Feltételezések szerint a terrorszervezet további 39 tetemet rejteget Gázában.

 

Izraelben repedezik az egységkormány

 

A háborús kabinet egyik minisztere, a volt kormányfő, Beni Ganc közölte, hogy ha a Netanjahu-kabinet nem alkot egy hatpontos tervet a gázai rendezésre három héten belül, a centristák kilépnek a kormányból. Ez még nem okozna kormányválságot, emlékeztetnek megfigyelők, de még nagyobb teret nyernének Netanjahu szélsőjobboldali szövetségesei.

 

Euronews

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!