Nyitókép: SITA

 

Joe Biden amerikai elnök és a Demokrata Párt 51 millió dollárt gyűjtött össze az áprilisi választási kampányra, ami lényegesen kevesebb, mint amennyit márciusban az adományozóktól gyűjtöttek. Biden valószínű ellenfele a novemberi elnökválasztáson, Donald Trump és a Republikánus Párt áprilisban 76 millió dollárt szedett össze.

 

A Reuters a demokraták márciusi sikerét összekapcsolja Bidennek az Unió helyzetéről szóló beszédével. A források szerint nyolc államban a pártok előválasztásaira fordított figyelem is hozzájárult az összeg növeléséhez.

 

Biden kampánya szerint április végén 192 millió dollár volt a számlájukon, ami szerintük a legtöbb egy demokrata elnökjelölt történetében. Az AP azonban megjegyzi, hogy március végén ugyanennyi volt, ami azt jelenti, hogy Biden emberei annyit és olyan gyorsan költenek propagációra, amennyit a kampány során sikerül összegyűjteniük.

 hirdetes_810x300  

 

Trump tábora áprilisban nagy lendületet kapott a Florida állambeli Palm Beachen egy nagy adománygyűjtéstől, amely egy éjszaka alatt 50,5 millió dollárt gyűjtött össze. A floridai találkozó Trump válasza volt Bidennak arra a beszédére, melynek során a korábbi amerikai elnökök, Barack Obama és Bill Clinton is személyesen támogatták, és amely során 26 millió dollár gyűlt össze New Yorkban. A demokraták nagy rendezvényt terveznek májusban Los Angelesben, a vendégek között George Clooney és Julia Roberts színészek is szerepelhetnek.

 

ČTK

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!