A lakosság nagy része nem ért egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy rátegye a kezét az emberek második nyugdíjpillérben levő megtakarításaira, és a pénzt állami beruházásokra fordítsa, például autópálya-építésre. Derül ki az Ipsos ügynökség Denník N számára végzett felméréséből.

 

A felmérés a kormány tizenegy tervezett, vagy már megvalósult lépéseivel kapcsolatos lakossági álláspontot térképezte fel.

 

A második nyugdíjpillérrel kapcsolatos szándékot a válaszadók 56 százaléka látja negatívan, közülük is 38 százalék nagyon negatívan. Minden negyedik válaszadó szerint az elképzelés pozitív, ebből nyolc százalékuk szerint nagyon pozitív.

 

Az Ipsos megkérdezte az embereket, hogy egyetértenek-e vagy nem értenek-e egyet a kormány tizenegy végrehajtott vagy tervezett lépésével. A felmérésben részt vevő válaszadók legfeljebb 56 százaléka negatívan ítéli meg a kormány második pillérrel kapcsolatos szándékát, ebből 38 százalék nagyon negatívan.

 

A pártok választói szerint a smeres érzelmű polgárok támogatják a kezdeményezést, a Hlas-SD választói esetében szoros az eredmény. 43 százalék egyetért az elképzeléssel, 40 százalék pedig nem. Az ellenzéki pártok tábora egyértelműen elutasítja a tervezetet.

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!