Nyitókép: SITA

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint unalmasnak és érdektelenek Vlagyimir Putyin orosz elnök szavai, aki megkérdőjelezi legitimitását Ukrajna élén. Az ukrán elnök épp ellenkezőleg, az orosz elnököt nevezte illegitimnek. Mindezt egy ma megjelent interjúban közölte, melyet többek között a kazah Vlast szerver is közölt.

 

A Kreml vezetője pénteken kijelentette, hogy újra kell indítani a béketárgyalásokat Ukrajnával, de szerinte tárgyalásokat csak az ország legitim vezetésével lehet folytatni. Moszkva szerint Zelenszkijnek már nincs legitimitása.

 

„A jelenlegi államfő legitimitása lejárt”

 hirdetes_810x300  

 

– mondta Putyin minszki látogatásán. Utalt arra, hogy normál körülmények között ebben a hónapban lejár az ukrán elnök mandátuma, de az orosz invázió kezdetén kihirdetett hadiállapot miatt a megtámadott országban nem lesznek új államfőválasztások.

 

„Az ukránok ismerik az alkotmányukat, ismerik a törvényeket. Megértjük, hogy az Orosz Föderáció illegitim elnökének ezek a kijelentései Ukrajna elnökének legitimitásával kapcsolatban, őszintén szólva, unalmasak és érdektelenek”

 

– válaszolta Zelenszkij közép-ázsiai újságírók kérdésére.

 

ČTK

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!