Nyitókép: SITA

Mindannyian hibásak vagyunk azért, ami Szlovákiában történt, jelentette ki Milan Majerský, a KDH elnöke a közrádió szombati politikai vitaműsorában. Partnere, Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter többször megköszönte a KDH elnökének konstruktív hozzáállását.

 

A műsor fő témája a Robert Fico elleni merénylet volt, mely óta szombathoz képest már 11 nap telt el. Šutaj Eštok megerősítette, hogy a nyitranováki kihelyezett kormányülésen Fico által elszenvedett sérülés általában halálos. Hozzátette ugyanakkor, hogy Robert Fico nagy küzdő. A belügyminiszter szerint a kormányfő állapota továbbra is súlyos, de stabilizált.

 

„Ahogy ismerem őt, biztosan minél hamarább  vissza akar majd térni a politikába,“ tette hozzá Šutaj Eštok, de azt nem pontosította, hogy erre mikor kerülhet sor. Egyúttal köszönetet mondott a besztercebányai kórház orvosainak és a máriatölgyesi egészségügyi dolgozóknak, akik a politikust kezelik.

 

„Azért, ami Szlovákiában történt, mindannyan felelősek vagyunk. A helyzet régóta romlott“, fogalmazott a Kereszténydemokrata Párt elnöke. Hozzátette, hogy a legfontosabb most a megbékélés, ami szerinte az összes politikai párt érdeke kellene, hogy legyen. „Csak egy országunk van,” hangsúlyozta.

 hirdetes_810x300  

 

A KDH elnöke reméli, hogy Robert Fico erős kormányfőként térhet vissza. Egyben elvárja mindenkitől, hogy igyekeznek majd saját maguk is „jobbá válni.”

 

A KDH nevében hozzátette, hogy hajlandóak bármilyen további kezdeményezést is támogatni, mely a társadalomban levő feszültség enyhítését szolgálja. Szerinte mindegy, hogy mely pártok vesznek vagy nem vesznek részt az egyelőre nem megvalósult politikai kerekasztalon, a legfontosabb ugyanis az, hogy az országban végre „béke és nyugalom” legyen.

 

Körkép.sk, standard.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!