Nyitókép: techcrunch.com

 

A csoportos beszélgetések új formája érkezik a Facebook Messengerbe, a WhatsApp után ez a platform is megkapja a Közösségek nevű funkciót.

 

Érdemi bejelentés nélkül, csendben vezette be a Közösségek (Communities) nevű új funkciót a Messengerben a Meta. A funkció csak mérsékelten újdonság, a WhatsAppba ugyanis már 2022-ben bekerült.

 

A Közösségek a szervezeteket, iskolákat és más privát csoportokat hivatott segíteni a szervezettebb kommunikációban, de függetlenül a hagyományos csoportoktól.

 

 hirdetes_810x300  

A funkcióval egy dedikált téren folyhat a kisebb közösségek kommunikációja – a kisebb alatt tényleg nem nagy szervezeteket kell érteni, mert egy közösség legfeljebb 5000 fős lehet a Meta szerint.

 

Fontos különbség a hagyományos csoportokkal szemben, hogy a közösségekben az adminisztrátoroké, vagy az általuk megjelölt személyeké a végső szó számos témában, így szorítva szervezett keretek közé a diskurzust.

 

A közösségek nyilvánosak, bárki rákereshet egyre, és láthatja annak tartalmát, akkor is, ha nem tagja annak.

 

Az újdonsággal meghatározott célokra, feladatokra lehet közösségeket létrehozni. Rövidesen mindenkinél megjelenik a funkció a Messengerben, melynek minden részlete az alábbi oldalon ismerhető meg.

 

HVG

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!