Nyitókép: Kay Nietfeld | Credit: dpa

 

Olaf Scholz német kancellár szerint a svájci Luzernben ma kezdődő kétnapos békekonferencia egy „diplomáciai cserje”, amely magában rejti a békés megoldás lehetőségét.

 

„A nagy kérdés természetesen az, hogy hogyan érhetünk el egy korrekt és igazságos békét – ez egy diplomáciai cserje, amelyet most öntözünk, hogy növekedni tudjon” – mondta Scholz a német ZDF televíziónak szombat reggel.

 

A német kancellár az interjúban azt mondta: Ukrajna számára világossá tették, hogy támogatást fog kapni. Ugyanakkor üzentek Putyinnak is, hogy feleslegesen vár arra, hogy a támogatás csökkenni fog.

 

„Most teljesen biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog.”

 

– húzta alá Olaf Scholz. A német kancellár látásmódja szerint Vlagyimir Putyin javaslatai a béketárgyalások megkezdésére nem vehetőek komolyan: Mindenki tudja, hogy ennek „köze van a Svájcban zajló békekonferenciához”.

 

„Ugyanakkor azonban Putyin azt is elárulta, hogy valójában mire törekszik: a klasszikus imperialista területhódításra. Ennek érdekében nagy katonai erőt vetett be, és brutális háborút indított.” – mondta Olaf Scholz.

 

Körkép.sk. ZDF.de nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!