Nyitókép: Facebook, reprofoto (hooligans.cz

 

A német rendőrség ma Hamgurgban, a Reeperbahn utca közelében a Lengyelország-Hollandia mérkőzés napján lelőtt egy felfegyverzett támadót. A rövidre nyírt fehér férfi a felvételek alapján veszélyeztette a rendőröket és fenyegetően lépett fel velük szemben a nyílt utcán. Egyik kezében jégcsákány, a másikban Molotov-koktél volt.

 

A felvételeken az látható, ahogy a rendőrök körbeveszik a támadót, majd több lövés is eldördül, ezt követően az illető összeesik. Egymásnak ellentmondó hírek szerint a férfit lábon lőtték és kórházban ápolják. Más beszámolók szerint életveszélyben van, és korábban a városban szurkolókra is rátámadt. Hamburgban ma mintegy 40 ezer lengyel és holland szurkoló tartózkodik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Správce3 (@hooligans_cz) által megosztott bejegyzés

 

A rendőrség szerint azonban az esetnek nincs köze a labdarúgó Európa-bajnoksághoz.

 

A felvétel itt megtekinthető:

 

 

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a férfi a Silbersackstrasse-i kocsmából jött ki, és egy fejsze volt a kezében, amivel a rendőröket „fenyegette”. Ráadásul Molotov-koktélt tartott a kezében, ami tovább fokozta a helyzetet. Az X-en közzétett felvételek szerint ezután több lövést adtak le a helyszínen.

 

 

Németország egy más részén – a Magdeburghoz közeli Wolmirstedt városában – három futballszurkolót késelt és sebesített meg egy 27 éves afgán férfi péntek este, ketten közülük súlyos állapotban vannak. A rendőrség szerint a férfi korábban egy „késszerű tárggyal” megölt egy másik afgánt.

 

Körkép.sk, ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.