Ügyfélszerzésre nagyon jó módszer a Facebook Lead Form, más néven Facebook űrlap. Ez még sokak által kiaknázatlan kampánytípus, a segítségével közvetlenül a Facebook felületén keresztül lehet érdeklődőket szerezni. A cikkben annak járunk utána, hogy ez miért jó és hogyan alkalmazható.

 

Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a létrehozása, azonban érdemes kipróbálni, mert gyors lehetőséget biztosít az érdeklődők szerzésére. A feladat akár Facebook marketing ügynökség részére is kiszervezhető, például a Follow Marketing ebben is tud segíteni.

 

Facebook űrlap: gyors és egyszerű

 

Bármely más megoldásnál gyorsabb és egyszerűbb, hiszen nem kell külön landing oldal készítésével foglalkozni. A Facebookon belül lehet felvenni a kapcsolatot az érdeklődőkkel. További előnye, hogy összeköthető több CRM szolgáltatóval. Az egyik legfontosabb érv a Facebook űrlap használata mellett, hogy közel 100%-os pontosságú mérést tesz lehetővé. Ez más kampánytípusok esetében nem mondható el. 

 

Azt az előnyt is érdemes megemlíteni, hogy napjainkban a felhasználók nem szeretik félbeszakítani a böngészést egy űrlap kitöltése miatt. Ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy egy külső felületre kelljen lépniük, és ezáltal a Facebook platformon belül tudnak maradni, így sokkal szívesebben fogják megadni az adataikat.

 

Érdeklődőgyűjtő kampány

 

Ennél a kampánynál is ugyanúgy néznek ki a hirdetések, mint bármelyik másik esetben, azonban a kattintást követően nem dobja át az érdeklődőt egy külső oldalra, hanem a Facebook felületén belül jelenik meg egy űrlap.

 

A célja minden esetben bizonyos adatok megszerzése a felhasználóktól. Számos esetben alkalmazható, például árajánlatkérésnél, időszakos akciónál, álláshirdetésnél, valamint csalitermékkel történő hírlevél feliratkoztatásnál. 

 

A kampány létrehozása

 

Be kell lépni a Facebook hirdetési fiókba és jobb felül a létrehozásra kattintani. A kampány céljának az érdeklődők opció a megfelelő. Ezt követően a hirdetéssorozat szinten meg kell határozni a konverzió helyét, amely jelen esetben az azonnali űrlapok opció. Majd pedig a hirdetések szintjén az űrlap létrehozása lehetőségre kattintás következik. 

 

A következő lépés az űrlap típusának kiválasztása, továbbá a beállítások fülre kattintva át kell állítani a nyelvét angolról magyarra. A rövid áttekintés következik, ahol háttérképet lehet beállítani. Ezután az üdvözlés rész jön, ahol a főcímet és a leírást lehet megadni.

 

Ezt követően a kérdések résznél ki lehet választani a megfelelő típust, továbbá kötelező megadni egy leírást. Mivel személyes információkról van szó, feltétlenül meg kell adni az adatvédelmi szabályzat helyét. Végül pedig az üzenet érdeklődőknek szekcióban érdemes megköszönni a kitöltést, továbbá itt meg lehet adni a weboldal linkjét az érdeklődőknek. 

 

A leadeket a Meta Business Suite-on belül, bal oldalon a három csíkra kattintva, az azonnali űrlapok lehetőséget kiválasztva lehet letölteni. Itt lehet összekötni a CRM rendszerekkel is.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!