A Vollkswagen Slovakia autógyár szakszervezetei tiltakozásra készülnek, mert nincs ínyükre a cégvezetés bérpolitikája. Szerintük ugyanis diszkriminatív módon az új alkalmazottaknak több juttatást kínálnak, mint azoknak, akik már régebb óta a vállalatnál dolgoznak.

 

Zoroslav Smolinský, a vállalati szakszervezetek elnöke ma arra figyelmeztetett, hogy a régóta fennálló munkaerőhiány miatt a VW vezetése elszánta magát a toborzásra.

 

„Még ha támogatjuk is az állománypótlás szándékát a Volkswagenben, ami csökkenti a nyomást a jelenlegi alkalmazottakon, nem értünk egyet a módszerrel”

magyarázta Smolinský.

 

 hirdetes_300x300  

A szakszervezeti vezető szerint a cég vezetése egyeztetés helyett egyoldalú döntést hozott, amivel a régi alkalmazottakat diszkriminálja az újakkal szemben.

 

„Érthető módon ez elégedetlenséget szül és romló munkahelyi légkört teremt az alkalmazottak között, akik évek óta kimagasló munkát végeznek a VW pozsonyi gyárában”

mondta Smolinský.

 

Kivételes előnyök

 

Az új alkalmazottaknak a cégvezetés külön kedvezményeket biztosít féléves ingyenes utaztatás vagy 500 eurós belépő formájában.

 

„Ezek nem helyénvaló juttatások, amelyek a régebb óta ott dolgozó alkalmazottakra nem vonatkoznak”

mondta Smolinský, hozzátéve, hogy ezzel a gyakorlattal a szakszervezetek nem tudnak egyetérteni, ráadásul a cég vezetése a diszkriminatív juttatások ügyében nem hajlandó velük kommunikálni.

 

A szakszervezeti vezető ezért ultimátumot adott, vagy tárgyalóasztalhoz ülnek velük a VW menedzserei, vagy szeptember 13-ra tiltakozó nagygyűlést hívnak össze.

 

Sme.sk

Nyitókép: transport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!