Az érsekújvári születésű, gimnáziumi évei után Budapestre került Száraz Dénes játssza a főszerepet az első magyar időkavarásos thrillerben, a Hurok-ban. A jövő év elején bemutatásra kerülő filmet Madarász Isti rendezi, akinek példaképe Steven Spielberg, és ez már előrevetíti az izgalmakat.

 

Hurok a rendező első nagy játékfilmje, és egy új műfajt fog meghonosítani Magyarországon. Nem egy tipikus időutazós filmet rendez, hanem időkavarós thrillernek nevezi alkotását. Fél nap történéseit fogja össze a film, amelyben Ádám  (Száraz Dénes) az  illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó főszereplő előbb elszúrja az életét, de aztán lehetőséget kap, hogy a szakmai és a magánéletében is helyrehozza a dolgokat.

 

Azt tervezik barátnőjével, Annával, hogy az aktuális szállítmánnyal együtt megszöknek és új életet kezdenek. Az indulás reggelén azonban a lányról kiderül, hogy terhes, ezért Ádám úgy dönt, hogy Annát hátrahagyva, egyedül utazik el. Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata.

 

 hirdetes_810x300  
szaraz2
Forrás: coffein.cafecommunications.hu

 

A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi. Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, mert  tudja, hogy menekülnie kell – újra meg újra, ki tudja, hányadik alkalommal – de azt is érzi, hogy valami nem stimmel az idővel.

 

A filmben Dénes partnere Martinovics Dorka. A Hurok-ban feltűnik még Anger Zsolt, mint Ádám fő ellenlábasa, Hegedűs D. Géza pedig a fiú apját alakítja.  A Vissza a jövőbe 2 összetettségével fog vetekedni a Hurok szerkezete, de Madarász megnyugtat mindenkit: „Abszolút közönségfilm lesz“.

 

Száraz Dénes és Martinovics Dorina a Hurok forgatásán. Forrás: Madarász Isti

 

Körkép.sk/szd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!