Nyitókép: gútaiújság.sk

 

Tavaly óriási sikert hoztak azok a változások, melyeket a gútai városvezetés vezetett be a vásár megrendezésénél. Idén augusztus 9. és 11. között a városvezetés tovább kívánják fokozni az eseményt, mégpedig úgy, hogy mindez továbbra is ingyenes marad a gútaiaknak.

 

2023-ban a programok teljes egészében ingyenessé váltak, amire korábban sosem volt példa a város történetében. Emellett a rendezvény helyszínei a belvárosba, a városi hivatal és a művelődési központ közé kerültek. Így lényegében egy sétányt hozott létre az önkormányzat a koncertek helyszínei, illetve a sportcsarnok között, melyen az árusok kínálták a portékáikat, ezzel is megteremtve a hagyományos piaci hangulatot.

 

„Külön öröm, hogy óriási volt az érdeklődés az árusítóhelyekért, azaz a kereskedők is fantáziát láttak az elképzelésünkben“ – mondta tavaly a Gútai Újságnak Halász Béla polgármester, aki azt is elárulta, hogy a fellépők és a programok összeállításánál a legfőbb cél az volt, hogy valamennyi korosztálynak kedvezzenek, és mindenkinek biztosítsák a színvonalas szórakozást.

 

 hirdetes_810x300  

Kárpáty Ernő alpolgármester közlése szerint az árusítóhelyek többségét már kiadták, így annak, aki még szeretné a termékeit az eseményen árulni, igyekeznie kell.

 

A polgármester tájékoztatása szerint az idei eseményre sikerült egy európai uniós támogatást elnyerni. Kárpáty Ernő alpolgármester pedig arról számolt be, hogy a 2024-es vásár költségei meghaladják a 121 ezer eurót.

 

„A bevételi oldalon összesen 110 ezer euróval tervezünk. Jelen állás szerint 11 500 euróba kerülne Gútának a vásár, amely nagyjából megfelel a 2023-as összegnek, miközben mindennek emelkedett az ára. Mivel semmit sem bízunk a véletlenre, elkülönítettünk egy 37 ezer eurós tartalékot is“

 

– hangsúlyozta az alpolgármester, aki kiemelte, a szervezési újításoknak, a kiszámítható és megtervezett gazdálkodásnak köszönhetően története során először az is előfordulhat, hogy nyereséges, legrosszabb esetben veszteség nélkül rendezhetik meg a vásárt.

 

Halász Béla elmondása szerint a harminckilencedik gútai vásár vélhetően legnépszerűbb eleme egy harmincöt méter magas óriáskerék lesz, amit a belvárosban helyeznek el, és ahonnan a Dögös, illetve a Vág utánozhatatlan szépsége, illetve a város csaknem egésze, és persze a vásári forgatag is megcsodálható lesz. Mindezek mellett egy kisvasúttal bejárható lesz a város, amire bárki felülhet – ezen majd becsületkassza működik.

 

„A tavalyihoz képest a kisszínpadot hátrébb helyezzük, így több ember fér majd el, és kényelmesebbé válik a szórakozásuk. Ezenfelül a pénteki első napon ünnepélyes önkormányzati ülést fogunk tartani, ennek része lesz, hogy vendégül látjuk a kárpátaljai Nagydobrony és az erdélyi Sepsiköröspatak képviselőit, akikkel hitelesítjük a testvérvárosi megállapodásainkat. Ezt egészíti ki a város díjainak (Polgármesteri díj, városunk díszpolgári címei, a Pro Urbe díjakat) átadása“

 

– zárta a városvezető.

 

Program:

Péntek (augusztus 9.): Bagossy Brothers Company

Szombat (augusztus 10.): TNT

Vasárnap(augusztus 11.): Tankcsapda

További fellépők: Elán Tribute, Alfa Rock, Dj Carlos és Čeku, Bagla Banda, Arizóna, Midlife Crisis, DJ Radnai, Kicsi Gesztenye Klub, Kvintoperett

Adamis Anna Gála a Kis-Duna menti Rockszínház előadásában

 

Gútaiújság.sk/Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!