Új videóval frissítve. Márciusban választunk. A télikabátot vagy már a tavaszit vegyük-e fel? Elég meleg van-e már arra, hogy szoknyába bújjunk vesegyulladás nélkül, vagy még maradjon a nadrág? Miközben pedig a honi magyar azon gondolkodik, hogy március 10-én ízléstelen narancssárga nyakkendő vagy a betyárbajusz illik-e jobban az egyéniségéhez, Oroszországban az emberek holnap (március 4-én) szintén választanak. Putyin (egyfordulós választások után) meg Putyin (kétfordulós választások után)  között.

Amíg viszont választ kapunk a fenti kérdésekre, addig egy rövid összeállításban mutatjuk be, hogy a választási kampány nemcsak nálunk, de Oroszországban is tud szexista – undorító – lejárató – kreatív lenni. Ahogy már Szergej Snurov is megmondta:

Любит наш народ, всякое говно / mindenféle sz*rt szeret a mi nemzetünk

 

 

 hirdetes_810x300  

Vlagyimir Vlagyimirovics kampánya már tavaly óta a fiatal lányokra épül – ő is tudja, hogy attraktív külső csomagolással mindent el lehet adni. Kezdődött ugye, a „Szétszakadok Putyinért” mozgalom Dianájával:

 

 

…majd folytatódott a következő kisfilmmel, melyben a lányokat arra bíztatja, hogy az első alkalomnak szerelemből kell történnie. Mármint az első választásnak.

A jósnő:

és a nőgyógyász:

 

Némi Sztálinos jellege van annak a „merényletnek“, amelyet pont a csecsenek terveztek pont a választások előtt a 60 éves jövendőbeli elnök ellen, aki pont volt olyan szemfüles, hogy tudott róla.

Persze, mások se maradnak el mögötte kreativitásban. Az egyik legjobb a komunista párt szlogenje mely arra bíztat, hogy „jobb a kéknél a vörös“, miközben az orosz kék (goluboj – голубой) kifejezés a homoszexuálisok durva megjelölése.

Gennagyij Zjuganov, az orosz komunista párt vezetője előszeretettel él a kommunizmus jelképeivel, mint a munkás és kolchoz paraszt asszony szobra, vagy Lenin 140. születésnapja.

Hatalmat és tulajdont a népnek!

Visszaadom, amit elloptak!

A kampányból persze nem hagyható ki Slota orosz verziója – Zsirinovszkij  és a "liberálisai".

А Liberális Demokrata Párt az oroszokért!

Ha jó az oroszoknak, jó mindenkinek!

 

és az örök agglegény milliárdos, Oroszország 3. leggazdagabb embere, Mihail Prohorov sem. Kár, hogy amennyire jóképű, annyira fantáziaszegény. Ráadásul eleve esélytelen az üzletember próbálkozása, és nemcsak azért, mert a régi-új elnök az abszolút favorit. Az ország szegényeit az nem zavarja, hogy Putyin sem éppen az utcán szedi össze a kampányra valót, de 70 év szocializmus után hogy nézne már ki, ha a következő elnök a „biznyiszmen“ kategóriából kerülne ki?

Mihail Prohorov – új elnök, új Oroszország!

Gyomorgörcsöt az izgalomtól holnap, illetve hétfőn, az eredmények közzététele után biztos nem fogunk kapni. Azt meghagyjuk március 10-re. A győztes személyének megválaszolása helyett inkább a jóval fantáziadúsabb mennyivel? kérdés lesz az érdekes. Lesz-e második kör? Lesz-e újabb csalási botrány? Lesz-e folytatása a tüntetéseknek? Megállítja-e majd valaki a putyinizmust?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!