Haitin ugrásszerűen megnőtt a Matthew hurrikán halálos áldozatainak a száma, elérte a 136-ot. Egyetlen településen, a szigetország déli felében lévő Roche-á-Bateau-ban ötvenen haltak meg, és minden elpusztult.

 

 

Az orkán több mint 20 ezer lakást súlyosan megrongált. Francois Anick Joseph belügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az adatok csak részlegesek, mert délen egyes körzetekkel nincs kapcsolat, nem tudni, hogy ott mi a helyzet.

 

 hirdetes_400x285  

Ráadásul a hurrikán már négyes erősségű, így immár kétmillió embert sürgetnek az illetékesek a déli szövetségi államokban, hogy meneküljenek a partvidékekről. A hurrikán még a karibi térségben tombol, de helyi idő szerint csütörtök estére-éjjelre már eléri a floridai partokat.

 

mti
Forrás: MTI/EPA/EFE/Bahare Khodabande

 

Az amerikai Országos Hurrikánközpont szerint a szél sebessége elérheti a 185-205 kilométer per órát. Négy szövetségi államban – Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében és Észak-Karolina teljes területén – már szerda óta rendkívüli állapot van érvényben.

 

Floridában, Georgiában és Dél-Karolinában körülbelül kétmillió embert szólítottak fel a hatóságok a menekülésre. 2012 óta – amikor a Sandy hurrikán csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére – most rendelték el a legnagyobb arányú evakuálást.

 

forrás: MTI , origo.hu
kép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!