Az amerikai Charlottesvilleben szükségállapotot rendeltek el, miután szélsőjobbos tüntetők, a hatóságok és az ellentüntetők között összecsapásra került sor. Miután rendőrségnek sikerült visszaszereznie a kontrollt, egy autó hajtott az ellentüntetők közé. Egyelőre nem lehet tudni hányan sérültek meg.

 

A Virginia állambeli Charlottesvilleben azért szabadult el a pokol, mert a városevezetés el akarja távolítani az amerikai polgárháború egy rabszolgatartó-párti tábornokának szobrát. A szélsőjobbos csoportok természetesen ezt nem hagyhatták szó nélkül, és az utcára vonultak. Hamarosan azonban megjelentek az ellentüntetők, és a rendőrség jelenlétének ellenére a két fél összecsapott. Legalább két súlyos sérültről szóltak a jelentések.

 

A hatóságok könnygázt vetettek be, nem sokkal később sikerült visszaszerezniük az irányítást. Több személyt letartóztattak.

 

 hirdetes_810x300  

Alighogy lecsillapodtak az indulatok, egy autó gázolt a tüntetők közé, a nyugati média közlése szerint az ellentüntetők közé. Azt nem lehet tudni, hányan sérültek meg.

 

 

 

Forrás: Twitter/CNN

 

Forrás: Twitter/CNN

 

BBC.com

Nyitókép: twitter/CNBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!