Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Az Ukrajna elleni szerdai támadási hullám után Kijev területének 70 százaléka még mindig áram nélkül van – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester csütörtökön.

 

A BBC brit állomás beszámolója szerint Kijevben egyelőre csak a Dnyeper bal partján állították helyre a vízellátást. A jobb parton a helyzet a délelőtt folyamán normalizálódhat.

 

Klicsko a Telegramon biztosította a kijevi lakosokat, hogy az energiavállalatok mindent megtesznek az áramellátás teljes helyreállítása érdekében. Azonban az energiavállalatok nevében is arra figyelmeztette a lakosokat, hogy ez egész Ukrajna energiarendszerének helyreállításán múlik.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai beszédében megerősítette, hogy a szerdai támadásoknak volt a legsúlyosabb következménye Kijevre nézve.

 

Olekszij Kuleba, a kijevi régió polgári-katonai közigazgatásának vezetője elmondta, hogy az orosz hadsereg a kritikus infrastruktúra több objektumát is eltalálta. A támadás több toronyházat is érintett a kijevi Vishorod külvárosban és a fővárostól nyugatra fekvő, túlnyomórészt családi házas Csabani külvárosában.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!