Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Erik Marmor

 

Beni Ganz és Benjámin Netanjahu közös közleményben bejelentette szerdán, hogy vészhelyzeti kormány felállításáról döntöttek.

 

Netanjahu miniszterelnök és a Nemzeti Tábor nevű centrista ellenzéki párt elnöke, Beni Ganz szerdai találkozójuk után jelentette be a vészhelyzeti kormány és egy új kabinet, a háborút irányító biztonsági kabinet felállítását.

 

Megállapodásuk szerint „a háborús kabinet” öt taggal alakul meg: a kormányfő, a védelmi miniszter és a Nemzeti Tábor elnöke (Ganz), valamint megfigyelőként Gadi Eizenkot volt vezérkari főnök és Ron Dermer, a stratégiai ügyek minisztere részvételével.

 

Közölték, hogy a háborús kabinetben felajánlanak egy helyet a parlamenti ellenzék vezérének, a Jes Atíd pártot vezető Jaír Lapidnak is.

 

A háború idejére kibővítik az eddig is létező biztonságpolitikai kabinetet öt olyan, tárca nélküli miniszterrel, akit a Nemzeti Tábor delegál. Beni Ganzon kívül benne lesz Gideon Szaár, Gadi Eizenkot és két további politikus.

 

Ganz és Netanjahu megállapodott, hogy a háború alatt nem terjesztenek be vele nem összefüggő új törvényjavaslatot, továbbá annak végéig automatikusan meghosszabbodik minden vezető tisztségviselő hivatali ideje.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!