Nyitókép: Chaim Goldberg/Pool Photo via AP

 

A Hamász palesztin fegyveres csoport Izrael elleni támadásai a holokauszt óta nem látott barbárságnak minősülnek – közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden, amikor telefonbeszélgetést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel.

 

„Több száz lemészárolt, meggyilkolt családunk van… brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt nők. Több tucat gyereket vittek el, megkötözték, elégették és kivégezték őket. A katonákat lefejezték”

 

– mondta Netanjahu.

 

 hirdetes_810x300  

Biden kedden beszédet tartott a Fehér Házban az izraeli konfliktusról, amelyben a Hamász támadásait „puszta gonoszságnak” minősítette. Egyúttal kijelentette, hogy „az Egyesült Államok kiáll Izrael mellett” és gondoskodni fog arról, hogy meg tudja védeni magát.

 

Immáron ez volt a harmadik telefonhívás a Fehér Ház vezetője és az izraeli miniszterelnök között szombat óta, amikor a Hamász támadást indított.

 

Kedden a Hamász lázítónak nevezte Biden kijelentéseit. A palesztin fegyveresek szerint az volt a céljuk, hogy elfedjék Izrael bűneit és terrorját.

 

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász meglepetésszerű támadást intézett Izrael ellen szombat reggel. A támadás több mint 1000 izraeli életét követelte, köztük katonákét és civilekét egyaránt. Mintegy 150 embert raboltak el fegyveresek a Gázai övezetben. Izrael megtorló légicsapásokat hajt végre Gázában, amelyek már körülbelül 830 emberéletet követeltek.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!