Nyitókép forrása: sita/AP Photo/Evan Vucci

 

Izraelbe érkezett szerda délelőtt Joe Biden amerikai elnök, hogy kifejezze szolidaritását az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadása után.

 

Joe Biden amerikai elnököt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Jichák Hercog államelnök fogadta a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Az elnöki konvoj egy tel-avivi szállodába szállította az amerikai elnököt és kíséretét.

 

„Üdvözöljük, elnök úr! Isten áldja meg, hogy megvédi Izrael népét!” – jelentette Jichák Hercog államelnök hivatala közleménye szerint az amerikai elnöknek repülőgépe landolása után.

 

Az amerikai elnök fekete öltönyben, kék-fehér nyakkendőben szállt ki az elnöki gépből, s megölelte mind az izraeli kormányfőt, mind az államfőt.

 hirdetes_810x300  

 

Hivatalos megbeszélésein túl a 12-es kereskedelmi tévécsatorna értesülése szerint Biden találkozni fog a Gázai övezetbe hurcolt amerikai állampolgárságú túszok családtagjaival, akiket a Hamász terrorszervezet október 7-én elrabolt és azóta is fogva tart.

 

Az elnök munkatársai találkozót kértek Rachel Ederivel, azzal az Ofakim városban élő nővel, akit túszul ejtett október hetedikén a Hamász öt terroristája, s aki tizenkilenc órán át etette őket, és beszélgetett velük, amíg az izraeli túszmentő kommandósok kiszabadították.

 

MTI

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!