Nyitókép forrása: DIE

 

A prágai székhelyű Czechoslovak Group hadiipari nagyvállalat, amelynek számos szlovákiai érdekeltsége is van, a tavalyi évben 71 százalékkal, 1,73 milliárd euróra növelte bevételeit, ami rekordnak számít a cég történetében.

 

A cég adózás és kamatfizetés, illetve amortizáció előtti nyeresége megduplázódott (439 millió euró), tiszta nyeresége pedig 49 százalékkal nőtt (210 millió euró).

 

Nem kérdés, hogy mindez az ukrajnai háborúval áll összefüggésben. A kereslet adott: jórészt vagy Ukrajnába kerülnek a termékei, vagy az Ukrajna támogatása miatt kiürült európai raktárakba. A cég saját bevallása szerint termelésének 51 százaléka nem Ukrajnába, hanem európai országokba került, bevételének kétharmada pedig NATO-országokhoz kötődik. A fennmaradó egyharmadon Ukrajna, kisebb részt Indonézia, Vietnam és Marokkó osztozik.

 

 hirdetes_810x300  

A vállalat legtöbb bevételt hozó profilja a szárazföldi gyalogsági eszközök és felszerelések gyártása, valamint a tüzérségi lőszergyártás – a két szektor együtt a bevételek 60 százalékát tette ki.

 

Körkép.sk, intellinews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!