Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Erik Tomáš (Hlas-SD) munka-, szociális- és családügyi miniszter visszautasítja az ellenzéki KDH állítását, mely szerint megígérte, hogy nem nyitja meg a második nyugdíjpillért, és nem lesz csökkentve az oda fizetett járulék. Szintén visszautasítja, hogy azt is garantálta, megmarad az adóbónusz, és nem támogat adó- és járulékemelést annak érdekében, hogy az állam ki tudja fizetni a 13. nyugdíjakat – tájékoztatott pénteken a minisztérium sajtóosztálya. A KDH csütörtökön (április 18.) közölte, hogy ezeknek a garanciáknak köszönhetően támogatta a parlamentben a 13. nyugdíj elfogadását.

 

A KDH-nak Erik Tomáš azt garantálta, hogy nem lesz csökkentve a családi pótlék, de az adóbónusz formájának ügyében a pénzügyminiszterhez kell fordulniuk. „Egyúttal emlékeztettem őket, hogy 2025-ben az adóbónusz automatikusan csökkenni fog, még az Igor Matovič által kidolgozott törvény alapján, tehát ez Igor Matovič bűne” – jelentette ki a miniszter.

 

Tomáš szerint a pénzügyminisztérium dönt az adóbónusz további formájáról. „De biztos, hogy nem lesz eltörölve, és azzal folytattam, elképzelhetetlennek tartom, hogy egy szociáldemokrata kormány emelje az adókat és a járulékbefizetéseket, kivéve a gazdagok adóját, vagy az egészségre káros termékek adóját” – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

A második nyugdíjpillérről azt mondta a KDH-nak a miniszter, a tárca jelenleg vizsgálja, mennyire hatékony a három nyugdíjpillér, és ebben a pillanatban még semmilyen módosításon nem dolgoznak. Egyúttal a második pillér működésének megvitatására invitálta a KDH-t, mert mint mondta, az abból fizetett első nyugdíjak egyelőre „siralmasak”.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!