Nyitókép forrása: SITA/Azin Haghighi, Moj News Agency via AP

 

Vasárnap este lezuhant, de legjobb esetben is kényszerleszállást hajtott végre Ebrahim Raiszi iráni elnök helikoptere. A Reuters hírügynökség szerint a fedélzeten volt Hosszein Amirabdollahian külügyminiszter is. A helikopterrel sűrű ködös időben veszélyes hegyvidéki területen haladták át, mikor az incidens bekövetkezett.

 

A Reuters által idézett egyik iráni tisztviselő szerint „még mindig van remény” arra, hogy túlélőket találnak, de a baleset körülményei „rendkívül aggasztóak”.

 

Az iráni állami média szerint a rossz időjárás, ami feltehetően a balesetet is okozta, nehezíti a mentést. Az iráni vezérkari főnök elrendelte, hogy az elit Forradalmi Gárda és a hadsereg minden erőforrását mozgósítsák a mentéshez.

 

Közép-európai idő szerint vasárnap kora este érkezett a hír, hogy megtalálták a helikoptert vagy annak roncsait, sőt, olyan meg nem erősített információk is napvilágot láttak, hogy a fedélzetéről két személlyel sikerült felvenni a kapcsolatot. Ezzel szemben ellentmondó információk is érkeztek, az iráni Vörös Félhold (a Vöröskereszt iráni változata) azonban cáfolta, hogy megtalálták volna a gépet.

 hirdetes_810x300  

 

Az iráni állami tévé azt közölte, hogy a mentési munkálatok helyszínén eleredt az eső és nagyon sötét van, de gőzerővel folytatják a kutatást. Az időjárás miatt a levegőből nem lehet irányítani a mentést, viszont több hegymászócsapat is érkezett a helyszínre.

 

Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!