Nyitókép: AP Photo/Alex Brandon

 

Joe Biden amerikai elnök meg van győződve arról, hogy a palesztin államot a felek közötti közvetlen tárgyalások útján kell létrehozni, nem pedig egyoldalú elismeréssel – közölte szerdán a Fehér Ház. Így reagált Írország, Spanyolország és Norvégia bejelentésére, miszerint ebben a hónapban elismerik Palesztina államiságát – írja a TASR a Reuters alapján.

 

„Az elnök határozottan támogatja a kétállami megoldást, és egész pályafutása során kiállt mellette“ – mondta az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

 

Írország, Norvégia és Spanyolország szerdán bejelentette, hogy május 28-án hivatalosan is elismeri Palesztinát államként. Azt is elmondták, remélik, hogy más nyugati országok is követik a példájukat

 

 hirdetes_810x300  

Jisrael Kac izraeli külügyminiszter válaszul elrendelte az izraeli nagykövetek azonnali visszavonását ezekből az országokból konzultáció céljából, és figyelmeztetett a következményekre.

 

Izrael szerint Palesztina államiságának elismerése jelenleg egyfajta jutalmat jelentene a Hamász palesztin fegyveres mozgalomnak támadásaiért – írja a Reuters.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!