Nyitókép forrása: sita/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

 

Európának meg kell erősíteni védelmi erejét, de mindenekelőtt Ukrajna mellé kell állnia, mert Ukrajna háborúját a szabadságért vívja az elnyomás ellen, a demokráciáért küzd egy tekintélyelvű rendszerrel szemben – jelentette ki Ursula von der Leyen Brüsszelben, az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó csúcsjelöltek vitáján csütörtökön.

 

Az Európai Parlamentben tartott vitán az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, az Európai Néppárt jelöltje azt mondta, erősíteni kell az uniós védelmi ipart, el kell érni, hogy az ipari megosztottság megszűnjön Európában a közös védelmi beruházások támogatása által.

 

Nicolas Schmit, az Európai Szocialisták Pártja (PES) luxembourgi csúcsjelöltje beszédében hangsúlyoztatta: erősíteni kell a szegénység elleni harcot, és csökkenteni a szegények számát. Az Európai Bizottság szociális ügyekért felelős uniós biztosa szerint mandátumának nagy vívmánya volt, hogy bevezették az európai minimálbért annak érdekében, hogy Európa-szerte tisztességes bérhez jussanak az emberek.

 

A csúcsjeleltek vitáján részt vett a három másik jelölt – Terry Reintke, az Európai Zöldek német politikusa, Sandro Gozi, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) olasz politikusa, valamint Walter Baier, az Európai Baloldal osztrák politikusa – is.

 hirdetes_810x300  

 

MTI

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.