Nyitókép: SITA/AP

 

Nikki Haley volt republikánus elnökjelölt azt tervezi, hogy korábbi versenytársára és főnökére, Donald Trumpra szavaz az amerikai elnökválasztáson. Mint a BBC hírportál beszámolt róla, szerdán a kampány március eleji vége óta először mondta, hogy rá fog szavazni, de a híveit nem szólította fel erre.

 

Azt mondta, Trump bölcsen tenné, ha „megszólítaná azt a több millió embert, akik rám szavaztak, és továbbra is támogatnak. Nagyon remélem, hogy ezt megteszi“.

 

Haley – egykori ENSZ-nagykövet és Dél-Karolina kormányzója – volt az utolsó nagy kihívója Trumpnak a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben. Amikor márciusban befejezte a kampányt, nem támogatta Trumpot, de felszólította, hogy szerezze meg szavazói millióinak szavazatát.

 

 hirdetes_810x300  

Szerdán többek között azt mondta, hogy Trump „nem tökéletes“, de Joe Biden elnök „katasztrófa“.

 

Haley a Trumpot ellenző republikánus szavazók támogatását tudta megszerezni. Ahogy a BBC megjegyzi, a mérsékelt és főiskolai végzettségű független szavazókról van szó, akik segíthetnek a demokraták felé lendíteni a választásokat. Biden szerint Trump többször is „világossá tette, hogy nem akar” olyan szavazókat, akik Haley-t támogatták, míg az ő kampánya megpróbálja megnyerni őket.

 

SITA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!