Nyitókép forrása: Pixabay

 

Németországban az intenzív esőzéssel járó viharok miatt kilépett medréből a Rajna, és jelenleg egy atomerőművet fenyeget.

 

A német árvízhelyzet már a hétvégén kezdett veszélyessé válni, és mivel az ítéletidő még mindig nem csitul, már nemcsak a Duna, de a Rajna is problémákat okoz.

 

Olyannyira, hogy a Rajna vize már egy hesszeni atomerőművet veszélyeztet (Biblis), ami a folyó partján áll. A létesítmény területe egyelőre nincs közvetlen veszélyben, az árokrendszer a környező területeket árasztja el, amelyek ráadásul alacsonyabban vannak, mint a folyó jelenlegi szintje. A tűzoltók jelenleg is nagy erőkkel szivattyúzzák vissza a mederbe a vizet.

 

Az aggodalmak amiatt nőttek meg, hogy a víz kezdi eláztatni a talajt.

 hirdetes_810x300  

 

A Biblis atomerőművet nem sokkal a fukusimai atomerőmű után leállították, 2017 óta pedig elkezdték lebontani az erőmű egyes elemeit, a hűtőtornyokból például már csak kettő áll az eredeti négyből.

 

A hivatalos közlések szerint a helyzetet a katasztrófavédelem ellenőrzése alatt tartja, nincs veszély, és a helyzet stabilizálása érdekében foganatosítottak intézkedéseket.

 

Körkép.sk, iMeteo.sk

 

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!