Nyitókép forrása: SITA/AP Photo

 

A török hírszerzés beavatkozásának köszönhetően sikerült megakadályozni egy újabb terrortámadást Oroszországban – írja a török Hürriyet és az orosz TASZSZ hírügynökség.

 

A támadást az Iszlám Állam horaszáni szervezete követte volna el. A Nyugat az ő számlájukra írja a márciusi, Moszkva melletti véres terrortámadást is – Moszkva hivatalosan az ukránokat vádolja a merénylettel.

 

Az iszlamisták megint egy bevásárlóközpont ellen akartak akciót végrehajtani, a törökök azonban értesítették az orosz hatóságokat, akik így időben közbe tudtak avatkozni, letartoztatták és kihallgaták az ISIS tagokat. Ugyanarról a csoportról van szó, amely januárban Isztambulban hajtott végre terrortámadást a Szent Mária-templom ellen.

 

Bár a NATO vezetése rendkívül oroszellenes retorikát használ, Törökország, amely egyébként a szövetség egyik legerősebb és stratégiai szempontból nélkülözhetetlen tagja, igyekszik egyensúlyozni és nyitva hagyni a hátsó ajtót az oroszok előtt, mi több, a közvetítő szerepére is folyamatosan ajánlkozik az orosz-ukrán háború kapcsán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!