Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Letartóztattak egy cseh állampolgárt Horvátországban, mert a gyanú szerint megengedte 9 éves gyermekének, hogy robbanószerkezetet vigyen el egy katonai övezetből. A szerkezet később felrobbant, a gyerek pedig életét vesztette – közölte a horvát rendőrség.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 46 éves férfi szerdán engedély nélkül belépett egy közép-horvátországi katonai gyakorlótérre, és megengedte, hogy gyermeke egy robbanószerkezetet magával vigyen az autóba.

 

Amikor az autó később útközben lerobbant és megállt, a gyerek elővette a robbanószerkezetet, amely ezután felrobbant, a gyerek életét vesztette, további három ember pedig megsebesült – tette hozzá a rendőrség. Azt azonban nem árulta el, hogy milyen robbanóanyagról volt szó. A rendőrség a gyerek nemét sem hozta nyilvánosságra, de egyes médiumok szerint fiú volt.

 

A fiú apját „súlyos közbiztonság elleni bűncselekmény” elkövetésével vádolják, mert „veszélyes cselekménnyel vagy eszközzel életet és vagyont veszélyeztetett” – közölte a horvát rendőrség. A robbanás Zadar közelében történt.

 

A család hozzátartozói szerdán azt mondták a TN.cz cseh hírportálnak, hogy a robbanóanyagot a fiú találta meg az erdőben, miután az autó meghibásodás miatt megállt egy kis parkolóban. Állítólag egy gránát volt az, ami akkor robbant fel, amikor a fiú visszatért az autóhoz.

 

Autórobbanás Horvátországban: Meghalt egy cseh kisfiú, három személy pedig megsérült

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!