Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A európai migrációs politika kritizálása mellett a miniszterelnök Manfred Webernek is odaszúrt, amikor magyarellenesnek nevezte őt.

 

Orbán Viktor miniszterlnök péntek reggel nyilatkozott a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök Berlinből adott interjút, és arról beszélt, hogy az Egyesült Államok vezetésével, “Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot”.

 

Orbán elmondta, az EP-választáson a magyarok kimondták, hogy nem akarnak részt venni a háborúban, és hogy a NATO-főtitkárával arról akart megállapodni, hogy Magyarország a béke szigete marad. Úgy véli, ezt sikerült elérni a most távozó és az új NATO-főtitkárral való tárgyalásain. Orbán szerint a háborús nyomás nem a katonai szövetségből, hanem Brüsszelből jön.

 

Orbán Manfred Webert, az Európai Néppárt elnökét is említette az interjúban. Weber nemrég Magyarországon járt, és Magyar Péter Tisza-alelnökkel egyeztetett arról, hogy a Tisza belép a Néppártba. Orbán szerint Weber azért dolgozik, hogy ártson Magyarországnak, és közölte, hogy szerinte Weber magyarellenes vezető.

 

Orbán úgy véli, hogy a Néppárt háború- és migrációpárti szervezet, mely szövetséget kötött a liberálisokkal és a baloldallal egy olyan programban, amely “nem jó Magyarországnak”. Közölte, látványos, hogy miután a Fidesz megnyerte június 9-én az EP-választást, “migrációs bírsággal büntették Magyarországot”.

 

Orbán szerint korábban elképzelhetetlen volt, hogy Németország militarizálódik, de most így látja, és kitért arra, hogy szerinte lakosságcsere zajlik Európában, ugyanis a keresztény, fehér ember fogy, a muszlim közösség száma pedig nő. A miniszterelnök közölte: ez a Németország nem az a Németország, amelyet korábban példaként állítottak Magyarország elé, hanem „egy színes, multikulti ország, ahol százezres mennyiségben adják ki a migránsoknak az állampolgárságot.”

 

Orbán elmondta, hogy Olaf Scholz német kancellárral is tárgyal pénteken a júliusban kezdődő, és év végéig tartó magyar EU-elnökséggel kapcsolatos tervekről és programokról.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.