Nyitókép forrása: X

 

Izraelben az elraboltak családjainak kérésére hétfő este újabb felvételeket hoztak nyilvánosságra az iszlamista Hamász terrorszervezet október 7-i túszejtéséről.

 

A mintegy kétperces videót a terroristák vették fel testkameráikkal, majd az izraeli hadsereg birtokába kerültek. A felvételen a Nova zenei fesztiválról menekülő fiatalok elrablása látható, ahogy hármukat egy beton óvóhelyről élve elvitték.

 

Az elraboltak hazajuttatásáért küzdő, a családok főhadiszállása nevű csoport célja a nehezen nézhető, brutális felvételek nyilvánosságra hozásával a túszalku előmozdítása, „éles vádirat a 262 napja tartó elhanyagolás ellen”.

 

A képsorokon Hirs Goldberg-Polin, Or Levy és Elia Kohen elrablása bontakozik ki, amint sebesülten, véresen egy dzsippel hurcolják el őket. „Úgy döntöttünk, hogy közzétesszük a videót, hogy megmutassuk a világnak, min mentek keresztül a túszok elrablásuk napjától” – mondta Szigi Kohen, Elia édesanyja.

 

„Hirst, Eliát és Ort élve rabolták el, ezért vissza kell térniük. Minden elmúló nap veszélybe sodorja a túszokat, és megakadályozhatja hazajuttatásuk lehetőségét” – közölte a családok csoportja.

 

Hirsről kétszáz nap után egy fogságban felvett videót adott közre a Hamász, melyen látható, hogy a bal kezét amputálták. A másik két túszról elrablásuk óta nem kaptak életjelet családjaik.

 

„Majdnem kilenc hónap után a harcok, és a közelmúlt hadműveleti sikerei fényében mindenki számára világos, hogy csak alkuval lehetséges mind a 120 elhurcolt hazatérése. Jóvá kell hagynunk és végre kell hajtanunk azt az alkut, amely az összes elhurcolt embert hazahozza – a rehabilitációra az élőket és a temetésre a meggyilkoltakat” – tették hozzá.

 

A Gázai övezetben jelenleg 120, október 7-én elhurcolt túszt tartanak fogvaoktóber 7- – élve vagy holtan – az iszlamisták. Az Izraelben közzétett hivatalos adatok szerint 43 túsz meghalt a fogságban.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!