2007. augusztus 6. után, mikor spontán felindulásból elindítottuk a korkep.blogspot.com-ot, és a 2008. január 9. után, mikor a hosszas tervezgetés és egyeztetés eredményeként megszületett a saját portál, 2008. november 6.-án egy újabb fontos állomásához érkezett a Körkép: új logót és arculatot kapott a honlap.

180 bejegyzés és pár ezer komment után elérkezettnek láttuk az időt, hogy a Körkép formailag megújuljon. Azzal, hogy bejegyzéseink felkerültek a bumm.sk főoldalára, hogy posztjainkat rendszeresen ajánlja a Reakció, és felfigyelt ránk a Konzervatórium is, úgy érezzük kinőttük a régi kereteinket, s igényesebb külsőre van szükségünk. Ezért szántuk rá magunkat egy virtuális plasztikai műtétre.

Változott a szerzői gárda összetétele is. Jclayton és Tizedes úgy döntöttek, hogy a saját útjukat kezdik el járni (előbbi itt, utóbbi meg emitt, sok sikert kívánunk nekik hozzá!), Tee ezentúl csak az alblogjával szeretne a Körkép részese maradni, Saxonnor és Ranieri pedig szünetelteti a közszereplést, reméljük, csak átmenetileg. Csatlakozott viszont Józsi, és Akatika, ill. vendégszerzők írásai is megjelentek a posztok között.

Ami nem változott, azok a céljaink, amikkel bő egy éve belevágtunk a blogírásba. Továbbra is szeretnénk felvidéki fiatal értelmiségi szemmel figyelni a hazai és külföldi közéleti történéseket, s elmondani a véleményünket róla. Nem hiszünk az objektív nézőpontban, így magunkról se állítjuk, hogy elfogulatlanok vagyunk. Nem a pártatlanságra törekszünk, hanem arra, hogy anélkül alkossunk véleményt, hogy ebben minket bármilyen párt, kormány vagy  nagyhatalmi szereplő befolyásolna. Nem tartjuk magunkat tévedhetetleneknek, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy gondolkodjunk, s szellemi tevékenységünk eredményét papírra vessük.

Annak is nagyon örülünk, ha mások is elmondják a véleményüket, s együtt gondolkodnak velünk. Elégedetten vesszük tudomásul, hogy az eddigi bő egy év alatt egy hozzászólást sem kellett moderálnunk. Nem azért, mert mindenki egyetértett volna velünk, hanem mert az ellenvélemények hangneme nem lépte át a jó ízlés határát. A szélsőséges nacionalista, antiszemita, homofób vagy egyéb extrémista megnyilvánulásoknak nem szándékoztunk, s továbbra sem szándékozunk teret adni. Azt viszont hisszük, hogy a véleménykülönbségek és a konstruktív vita viszi előre a (felvidéki magyar) társadalmunkat.

Ebben a szellemben szeretnénk további jó olvasást és aktív részvételt kívánni mindenkinek!

A Körkép csapata

Megosztás:
Címkék: körkép

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!