Hiába hozza le a Most-Hidas befolyású Új Szó és Pátria rádió a vegyespárt propagandáját, a szlovákiai magyarokhoz mindez kellő súllyal mégsem jut el.

 

A Most-Híd ezért újfajta módszerekkel próbálná megszólítani az embereket. Bugár Béla minderről a Pátria rádió szombat délelőtti szervilis, alákérdezős műsorában tett említést.

 

Bugár az elmúlt időszakban rendszeresen küldött leveleket a szlovákiai magyar háztartásokban. Ebben pártja vélt eredményeit próbálta meg elmagyarázni az embereknek a Fico kormányban. Mindez és a hidas pártsajtó tevékenysége azonban láthatóan nem éri el a kellő hatást, amit Bugár Béla a rádióműsorban nyíltan ki is jelentett.

 

 hirdetes_810x300  

Bugár: Új pártsajtót indítunk

 

Mint elmondta, a Most-Hídban ezért egy új sajtótermék elindításán gondolkodnak, az erről szóló döntés hamarosan megszületik.

 

Bugár bejelentése összefügghet az MKP elnöke által még tavaly nyáron beharangozott médiacsomaggal. Menyhárt József legutóbb a párt decemberi sajtótájékoztatóján említette a regionális média megerősítését 2018-ban, magyarországi forrásokból.

 

Indul a sajtóháború?

 

Kérdés, hogy idén a magyar projektekre négy millió euróval rendelkező, és az Új Szó volt főszerkesztője által vezetett Kisebbségi Kulturális Alap mennyire kerül felhasználásra az új most-hidas sajtótermék anyagi támogatására.

 

A vegyespárt lejárató kampányának hatását legutóbb a megyei választások előtt tapasztalhatta meg a felvidéki magyarság. Amint arról a Körkép.sk elsőként beszámolt, Bugár Béla és Rigó Konrád megyei elnökjelölt akkor 100 ezer euróval támogatta a Paraméteres Barak Bálint cégét, mely a Téma című kiadványokkal próbálta meg hazugságokra építő lejárató kampánnyal besározni az MKP jelöltjét, Berényi Józsefet, de sikertelenül.

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!