Nyitókép: Körkép.sk

 

Látókör. Ez a címe a Körkép.sk havonta megjelenő új online kiadványának, melyben az elmúlt időszak legfontosabb témáit járjuk körbe. Az első számunk leginkább próbaverzió, melyet olvasóink visszajelzései alapján kívánunk tovább fejleszteni. A Látókör olyan cikkeket, véleményeket, szemléket tartalmaz, amelyeket a Körkép.sk-n nem, vagy csak utólag jelentetünk meg.

 

Novemberi számunkban több aktuális történésről is beszámolunk önöknek. Külügyi rovatunk első cikkében Emmanuel Macron álmát járjuk körbe egy közös európai haderő felállításáról. Honnan az ötlet, miért merült fel épp most, és milyen céljai vannak a franciáknak az egésszel? Erre és más kérdésekre is igyekszünk választ adni.

 

Az elmúlt hetek vezető belpolitikai ügye Andrej Danko házelnök plágiumbotránya volt. Lemond a parlament elnöke a bizonyítékok súlya alatt? Bukhat a kormány, vagy a Most-Híd a ismét behódol? Cikkünkben a botrány belpolitikai következményeire is rámutatunk.

 hirdetes_810x300  

 

Szemétügy a hulladékszelektálás, de közérdek. Erről szól következő cikkünk, melyben Solymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter „kukatörvényét“ járjuk körbe tanácsot adva arra vonatkozóan, hogyan takarékoskodhatunk a hulladékdíj emelkedése ellenére is.

 

Alig több, mint egy hét telt el a helyhatósági választások óta, melyet minden párt a saját sikereként próbál eladni, pedig lényegében a függetlenek nyertek. Írásunkban a magyar települések kevésbé ismert érdekességei, a magyarlakta járások részvételi mutatói és az MKP – Most-Híd verseny térképre vetített végeredménye is megtalálható.

 

Németországban is zajlik az élet. Angela Merkel lassan visszavonul a pártpolitikától, de három évig még a németek kancellárja maradna. Horst Seehofer belügyminiszter is érzi, hogy ideje lassan lejárt. Mi történik Európa legerősebb államában, és mi várható Merkel távozása után? Erről szól Komjáthy Lóránt két írása is.

 

Végül, de nem utolsó sorban a szélesnyomtávú vasúti sínek körüli aktuális fejleményekről sem feledkeztünk meg. Jut valami Szlovákiának is a 6,5 milliárd eurós összberuházásból valamint a 125 ezer új munkahelyből, vagy mindent elhappolnak az osztrákok?

 

Kellemes olvasást kívánunk új magazinunkhoz, aki pedig úgy gondolja, hogy akár havi 2 euróval érdemes hozzájárulni a Körkép működéséhez, az kérjük, támogasson bennünket.

 

Király Zsolt

A Körkép.sk főszerkesztője

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!