Aki a focivébé ideje alatt a munkamorált nullára csökkentette, az a vébé után se próbálja fölöslegesen emelgetni, mert itt a nyár és ezzel együtt a fesztiválozás és a táborozás időszaka. Már csak pár napot kell aludnunk a világ egyik legnagyobb cooltúrális művelődési diáktáborához, a Gombaszögi Nyári Táborhoz. Ami ugyan csak a nevében (és a hagyományokhoz illően) gombaszögi, mert immár negyedik alkalommal Krasznahorkaváralján kerül megszervezésre.

Tavaly is írtunk róla, és idén is illő megemlíteni pár sorban. Mondjuk, a tavalyi képes beharangozót nehéz lesz űberelni. Sokat is gondolkodtam rajta, hogy egyszerűbb lenne átírni a dátumot és publikálni még egyszer, ezzel is spórolva az elektronikus papíron.

Az idei táborra sok érdekességgel kedveskedtek a szervezők. Például stílusosan a csehszlovák autóipar gyöngyszemével, egy Škoda RTO típusú busszal szedik össze a bandát. Az Uborka fedőnévre hallgató csodajárgány sajnos gyorsan megtelt, így a későn reagálok már csak a kisegítő buszra foglaltathatnak helyeket. Kiszivárgott titkosszolgálati jelentések szerint folyamatban van egy kisebbségi hegedű virtuóz beszervezése is a különjáratra. Remélhetőleg nem Verdi- és Mozart-nyitányokat fog muzsikálni. A nótákban otthonosan nem mozgók innen húzhatnak le egy hirtelen összedobott szöveglistát. Ez jól jön majd később is, ha véletlenül összefutnánk a táborban és vizsgáztatásra kerülne sor belőle. A buszon az utasok felkészültségét majd egy másik kisebbségi, egy ukrán vagy egy orosz őrsvezető fogja leellenőrizni. A hamisan éneklők minden bizonnyal csak a csomagok között utazhatnak. Szóval nem árt gyakorolni a hangfekvéseket, és jó, ha a szükséges holmik közé egy villáskulcsot is bepakolunk a táskába, hogy eltaláljuk a hangmagasságot kezdésnél. (Meg persze a villáskulcs akkor is jól jön, ha kardántengelyt kell cserélni az Uborkán, vagy ha állítani kell a jányokon, mert sokat beszélnek;)

A tábor programja elég színesnek ígérkezik, mindenki megtalálhatja a kedvének valót. Az is, aki csak pár sörre ugrik le, vagy a társaság miatt és snapszerozni. Lesznek koncertek, művelődési és ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások (az amatőröknek gondolom hasonló hozzáállással, mint egy kezdő kőművesbrigád: ha áll, akkor fal, ha ledől, járda). Továbbá lesznek közéleti emberkékkel való beszélgetések, valamint a bloggervilág képviselőivel is személyesen találkozhatnak a táborlakók. Szóval ez annyit jelent, hogy egy évben azért legalább most az egyszer már illő lenne megborotválkozni.

Folytatva a programot, az extrém sportok kedvelői sem fognak unatkozni, mert lesz többek között borkóstolás utáni tájékozódási verseny, ill. tyúkkergetés (remélem ezt a szervezők a lányokra értették), és a politikusi pályafutás megalapozásához elengedhetetlen ismereteket is elsajátíthatjuk, mivel lesz kopjafaállítás is.

 hirdetes_810x300  

Ennyit beharangozásképp, a többit a helyszínen. Bővebben, ill. további infókat vagy a tábor oldalán, vagy a tábor újdonságának számító blogjában szerezhetnek az érdeklődők.

Szóval szép nyarat, jó szurkolást este a németeknek és kellemes táborozást!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!