Nyitókép: Chris McGrath | Credit: Getty Images

 

Az orosz–ukrán háború következtében 17,6 millió ukrán szorul humanitárius segítségre – ez az ország lakosságának körülbelül 40 százaléka – jelentette ki Dmitro Skrabatovszkij, az Ukrán Élelmiszerbankok Szövetsége kuratóriumának elnöke az Ukrinform sajtótájékoztatóján.

 

„Az ukrajnai háború nemcsak az ukránok életét változtatta meg örökre, hanem az egész világot is új kihívások elé állította. Az éhínség problémája Európában az elmúlt 80 évben először vált akuttá, először a második világháború óta.”

 

– mondta. Skrabatovszkij arról is beszélt, hogy a szövetség állandó élelmiszersegélyt nyújt Ukrajna különböző régióiban élő családoknak, köztük a megszállt területek lakóinak és a forrópontokon élő civileknek.  A szövetség kuratóriumának elnöke azt is hangsúlyozta, hogy napról napra nő az éhezés szélén álló ukránok száma, ezért „minden nap mindent meg kell tenni azért, hogy biztosítsák az élelmet.”

 

 hirdetes_810x300  

„2022 januárjában 2,9 millió embernek, azaz Ukrajna lakosságának körülbelül 6 százalékának volt szüksége humanitárius segítségre. 2023 elejére ez a szám 17,6 millióra nőtt, ami Ukrajna lakosságának hozzávetőlegesen 40 százaléka.”

 

– szögezte le Dmitro Skrabatovszkij.  Elmondása szerint az élelmiszersegélyre kiosztott termékek össztömege meghaladja a 700 ezer tonnát. Hozzátette: csapatunk minden nap mindent megtesz, hogy új partnereket találjon, adományozókat keressen, valamint növelje a termékek és az alapvető szükségleti cikkek mennyiségét a rászorulók megsegítésére.

 

Kiszo.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!