Nyitókép: Facebook, Szijjártó Péter

 

Pár nappal az ungvári (Ukrajna) ukrán-magyar külügyminiszteri találkozó előtt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter halálos fenyegetést kapott.

 

„Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem.”

 

A fenyegetést mailen küldték ukrán nyelven a tárca ukrajnai képviseletének.

 

Szijjártó Péter a fenyegetést úgy értékelte, hogy valószínűleg a fenyegetéssel megpróbálnak a külügyminiszteri találkozóra árnyékot vetni vagy annak megrendezését megakadályozni. 

 

„Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával jó legyen az együttműködésünk. Ukrajna területén, Kárpátalján 150 ezre magyar nemzeti közösség él. Az ő érdekükben próbálunk valamifajta megállapodásra jutni az ukrán kollégákkal jövő hét hétfőn. Az ukrán hatóságok arról biztosítottak bennünket, hogy a legkörültekintőbb intézkedéseket fogják foganatosítani annak érdekében, hogy Ungváron az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozót biztonságban lehessen megrendezni. Természetesen itthon, a mi biztonságunkért felelős hatóságok is folyamatosan kapcsolatban vannak az ukrán társhatóságokkal, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a találkozó a valódi tartalomról, ne másról szóljon.” 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!