Nyitókép forrása: iho.hu

 

Szezonális járatot indított a vasút (ZSSK) Pozsony és Horvátország között. Az idei szezon első szerelvénye péntek délután indult Pozsonyból Splitbe. A vonatok mostantól Pozsony-Újváros állomásról indulnak, és Pozsonyligetfalu érintésével Ausztriába közlekednek. A marcheggi vonal lezárása miatt a kocsikat csak Bécsben kapcsolják össze. A Horvátországba közlekedő szezonális vonatok indításáról pénteken tájékoztattak a ZSSK képviselői.

 

„A mai járat 96%-ban foglalt. Erre a szezonra eddig több mint 11 ezer jegyet adtunk el. A tavalyi szezonban összesen közel 19 ezer utast szállítottunk” – mondta Peter Helexa, a ZSSK vezérigazgatója, és hozzátette, a Horvátországba tartó vonatokat a ZSSK az osztrák Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) fuvarozóval közösen üzemelteti.

 

A vonatok minden szerdán, pénteken és vasárnap indulnak Pozsonyból a horvátországi Splitbe. Splitből hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként indulnak vissza. A járatok a nyári szabadságszezonban, október 5-ig közlekednek.

 

 hirdetes_810x300  

Ebben a szezonban nem lehet motorkerékpárt és személygépkocsit szállítani Pozsonyból, az erre alkalmas vagonokat csak Bécsben kapcsolják a szerelvényhez. „A Dévényújfalu-Marchegg vonal villamosítása miatt csak Bécsből közlekedik a járműszállító szerelvény” – mondta Karol Henzély, a ZSSK üzemeltetési igazgatója.

 

Az EuroNight vonatokon légkondicionált kupék és hálókocsik várják az utasokat. A legolcsóbb jegy 39,90 euróba kerül, de Henzély elmondta, az árak a vásárlás időpontjának és az utasok számának függvényében alakulnak.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!