Nyitókép: Körkép.sk

 

Húsz csapat mérte össze tudását a Dunaszerdahelyi járásban.

 

Lezajlott az Ifjúsági civilvédelmi verseny járási fordulója Nyékvárkonyban. A helyi sportpályán húsz csapat versenyzett. A megmérettetést immár XXVI. alkalommal szervezte meg a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal a Kríziskezelési Osztállyal karöltve.

 

 

A versenyen a járásban található alapiskolák és a nyolcosztályos gimnáziumok második, harmadik és negyedik osztályos tanulói vehettek részt. Mintegy nyolcvan versenyző érkezett a csallóközi nagyközségbe.

 

 

 

 

Hivatalos megnyitó

 

A hivatalos megnyitó keretében Richard Kmeť, a járási hivatal elöljárója köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy a verseny

 

immár huszonhatodik alkalommal zajlik a járási elöljáró kupájáért.”

 

Mint elmondta, minden megmérettetés hasonló jelentőségű. Legyen szó sport-, tudás- vagy más jellegű versenyről.

 

Kmeť hangsúlyozta, hogy a rendezvény azért is kiemelt fontosságú, mert elsősorban polgári védelemmel és az életmentéssel kapcsolatos. A hagyományokhoz híven az egyes állomásokon nemcsak a diákok ismereteit mérik fel, hanem gyakorlatorientált feladatokat is tartanak.

 

 

 

A járási elöljáró elmondta, bízik abban, hogy mindenki jól érzi majd magát és tartalmas élménnyel gazdagodva tér haza. Hozzátette, hogy aki a járási versenyen első helyezést ér el, az képviseli majd a régiót a megyei szintű megmérettetésen Nagyszombatban.

 

 

 

A  megmérettetés

 

A csapatok versenyszámokban mérték össze tudásukat: polgári védelem, egészségügyi felkészültség, kisdiákok tűzoltási ismeretei, légpuskás lövészet, természetben tartózkodás, illetve topográfia. A szervezők így hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolákban felkészítsék a gyerekeket az önvédelemre és a krízishelyzetekben történő kölcsönös segítségnyújtásra, kiteljesítve ezzel a polgári védelem küldetését.

 

 

 

A megmérettetés céljai között szerepelt az is, hogy a tanulók versenyszerű formában ismerkedjenek meg az élet-, egészség- és vagyonvédelemmel kapcsolatos feladatokkal, kihívásokkal. A polgári védelemmel összefüggő megelőző-nevelő, egyúttal népszerűsítő tevékenység részeként.

 

 

 

A rendezvényszámok előtt izgatottan készültek, ismételtek a diákok.

 

 

 

Kísérőprogramok

 

A versennyel párhuzamosan kísérőprogramok is voltak. Köztük – a teljesség igénye nélkül – légvár, lovaglási lehetőség, valamint tűzoltóbemutató. A legizgalmasabbnak talán a rendőrök előadása bizonyult, akik kiképzett kutyákkal érkeztek, bemutatva védelmező és drogkereső tudásukat.

 

 

 

 

A diákok számára elmondták a különböző drogfajták és azok káros hatásait.

 

 

A veryenyszámok lezajlása után következett az eredményhirdetés.

 

 

 

A győztes csapatnak ezúttal a bősi szlovák alapiskola (Základná škola Gabčíkovo) tanulói bizonyultak. Ők képviselik majd a megyei polgári védelemmel kapcsolatos ifjúsági vetélkedőn a Dunaszerdahelyi járást.

 

További képeink:

 

 

 

 

Körkép.sk/Laky

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!