Nyitókép forrása: KL

 

Pénteken (május 24.) országszerte viharok várhatók. Valamennyi járásra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok, a figyelmeztetés reggeltől 21.00 óráig érvényes – tájékoztatott honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

 

A zivatarok térségében 30 perc alatt 20-30 milliméternyi csapadék eshet, 85 kilométer/órás széllökések és jégeső várható. „Ezek az időjárási jelenségek megszokottak ebben az évszakban ezeken a területeken, de kisebb károk keletkezhetnek, és az emberek egészsége, testi épsége is veszélybe kerülhet” – figyelmeztettek a meteorológusok.

 

Az intenzív esőzés miatt árvizek keletkezhetnek. Elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Selmecbányai (Banská Štiavnica), a Zólyomi (Zvolen), a Gyetvai (Detva), a Besztercebányai (Banská Bystrica), a Breznóbányai (Brezno), a Nagykürtösi (Veľký Krtíš), a Korponai (Krupina), a Losonci (Lučenec), a Poltári (Poltar), a Lévai (Levice), a Rimaszombati (Rimavská Sobota), a Nagyrőcei (Revúca), a Rozsnyói (Rožňava), a Kassa-vidéki (Košice okolie) – Hernád (Hornád) és Bódva (Bodva) folyó -, a Lőcsei (Levoča), a Kassai (Košice), a Nagymihályi (Michalovce) és a Tőketerebesi (Trebišov) járásban, kivéve Ronyva (Roňava) folyót.

 

TASR

 hirdetes_810x300  
 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!