Nyitókép: www.google.plus.com

 

A rimaszombati kórház területén egy embercsoport megtámadta a belgyógyászati osztály főorvosát. Az orvost szolgálat közben verbálisan és fizikailag támadták meg a kórházban fekvő beteg hozzátartozói, három nő ellen garázdaság miatt indult eljárás. A hírt a rendőrség és a kórház is megerősítette.

 

Az orvos elleni támadás a rimaszombati kórház területén történt június 2-án. Amikor a belgyógyászati osztály főorvosa az egyik pavilonból tartott a másikba, egy csoport megtámadta őt. A rendőrség garázdaság miatt vádat emelt három nő ellen.

 

„Fizikálisan megtámadtak egy orvost a kórház területén, sérüléseket okozva neki. A vádlottak ellen szabadlábon folyik az eljárás. Az ügyben folyik a nyomozás, várjuk a szakértői vizsgálat eredményét“ – jelentette ki Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

Az esetet a kórház kamerái rögzítették, a felvételt átadták a rendőrségnek. A kórház jelenleg azt fontolgatja, hogy megerősíti a sürgősségi osztály biztonságát.

 

„Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a támadást. Ezért is szeretnénk olyan jogszabály-módosítást kezdeményezni, hogy az egészségügyi dolgozók jogi védelmét ne csak a szolgálat alatt, hanem az egészségügyi ellátással összefüggésben is növeljék. A társadalmi agresszió egyre nagyobb mértékben került át a kórházakba és a rendelőintézetekbe, és az egészségügyi dolgozók támadások célpontjaivá válnak még magukon az intézményeken kívül is” – nyilatkozta a TASR-nek Tomáš Kráľ, a Penta Hospitals SK szóvivője.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!