Most már senki sem tudja, ki mit gondol, mit akar, mit nem akar. Ebben a pillanatban úgy tűnik, itt a bolondokháza. Pedig mégsem. Nem bolondokháza, csak „mindenki kormányozni szeretne“-helyzet. Mert ha ugye bordel van, akkor abból mindenki szereti kihozni a maximumot.

Mečiar forrong és szurdos. Pedig a legtöbbet ő veszthet az ügyleten. Odamond a Smernek, fogja magát és elmegy a koalíciós tanácsról és arról letyefetyél, hogy ki akarják őt tolni a vályú mellől. Ha ki akarna ugrani a partiból, az elmúlt napokban már ezerszer megtehette volna. Mégsem tette. Tehát nem akar. Vagy nem akar magától elmenni.

Fico mérges mindenkire – másrészt ő már ilyennek született. Odamond Vladonak, odamond Dzurindának. Ha összedől a szerkezet, ő profitálhat belőle a legtöbbet. Vele felesleges többet foglalkozni.

Az SNS csöndben megbújik. Számára ez a koalíció a legideálisabb, amiben valaha is részt vett s vehetett. Nem csoda, hogy Slota be van szarva, nehogy befuccsoljon a cég. S közben nyugtat ezerrel – gyerekek, minden rendben lesz, minden megy tovább, ahogy idáig. Megy egy frászt…

Az ellenzék meg hőbörög, mindenkire mindenféle csúnyát mond, de nagyon jól tudja, hogy óvatosan kell ugrálni. Addig, míg a politikai józanság lánca elér. Az esetleges előrehozott választások egy sor jelenlegi ellenzéki politikus karrierjét temethetik be végérvényesen.

Az SDKÚ nem sakkozhat sokat. Pechjére az ő főellensége a legnagyobb kormánypárt. Ő tehát nem válthat fel ott egy kicsit sem. Az MKP szintén nem álmodhat igen édeseket, lévén a HZDS szénája áll ki, nem pedig az SNS-é. Slota pedig Fico leghűségesebb bajtársa, ha tehát Mečiar ékat kiebrudalják – vagy kiebrudalódnak, kiebrudalják magukat –, Csákyék kormánytagságához még az SNS-t is az árokba kellene lökni. Ez meg már azért talán több mint sci-fi.

 hirdetes_810x300  

Látszólag a legjobb pozícióban a KDH áll. Parlamenti suska-muskák szerint tárgyalgatnak is rendesen Ficoékkal. Ha minden igaz, inkább a Palko fémjelezte szárny repülne be leginkább a HZDS megüresedett helyére, de kérdéses, hogy Ficonak mennyire kellenek szárnyak és combok s mennyire egész pártok. Emellett tegyük hozzá, hogy Slota is inkább a jellegtelen Hrušovskýékkal nagyobb haver s inkább a Palko oldal szokta rugdosgatni Ficoékat is a kereszténydemokraták irányából. Másrészt, ha az egész KDH nem akarná felváltani az esetleg távozó HZDS-t, akkor elméletileg még mindig elég a Palko-vezette renitens alakzat, kiegészülve egy-két Mikuš-típusú HZDS-es motorossal. Ez a variáció viszont feltételezhetően nem lenne Fico ínyére, mert így aztán tényleg teljes joggal aggathatnák rá, hogy mindenféle pártpartizánok segédcsapatának segítségével kormányoz.

Szóval nehéz most olvasni. Nehéz eldönteni, ki blöfföl, ki marháskodik. Ki mit gondol komolyan, ki idegeskedik valóban. Ki van beszarva, ki lesz leszarva. Hamarosan kiderül. A reklám után visszatérünk.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!