Iveta Radičová tarolt: begyűjtötte a szavazatok 68 százalékát. Az ellenzék közös jelöltjét František Mikloško követi 10 százalékkal, míg a dobogó harmadik fokán két kommunista a jelenlegi köztársasági elnök, Ivan Gašparovič és Milan Sidor osztoznak 2-2 százalékkal.  A részvételi arány nem éri el az öt százalékot sem. Legalábbis a Körkép szavazásán. „Oh, mondd, te kit választanál?” – tettük fel bő két hónapja a kérdést az olvasóinknak. A folytatás után jöjjenek a szavazás eredményei.

1. Iveta Radičová – 128 szavazat (68%)
2. František Mikloško – 19 szavazat (10%)
3. Ivan Gašparovič – 4 szavazat (2%)
Milan Sidor – 4 szavazat (2%)
4. Zuzana Martináková – 3 szavazat (2%)
Dagmara Bollová – 3 szavazat (2%)
5. Milan Melník – 0 szavazat
25-en pedig úgy gondolták, nem mennek el szavazni (14%)

A szavazók száma: 186. Ez – a googleanalytics adatai alapján – azt jelenti, hogy olvasóink kevesebb mint öt százaléka élt a szavazás lehetőségével.

Az alacsony részvételi aránytól nem vagyunk elragadtatva, online felmérésünk eredményét viszont elégedetten vesszük tudomásul. A Körkép szerzői gárdájának belső szavazásán ugyanis még egyértelműbb eredmény született: Iveta Radičová nálunk 5:1 arányban győzte le František Mikloškot (illetve mindenki mást). Ha rajtunk múlna, Szlovákia első női elnöke második forduló nélkül foglalná el a helyét a Grassalkovich-palotában.

Kíváncsian várjuk, Szlovákia hogyan választ! Mi már bedobtuk a szavazócédulát.

Megosztás:
Címkék: elnökválasztás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!