Mi tényleg nem tehetünk róla, de a Most-Híd már megint házhoz jött a pofonért.

Bugár Béla mai bejelentése szerint Robo Beňo lesz a párt jelöltje Pozsony megye elnöki posztjára. Az ismert életművész (a képen jobboldalt, „árpádsávos” gatyában), szerencsevadász, playboy, és többszörösen bukott politikus a hírek szerint a Hídba is belépett, így Rudolf Chmel mellett ő már Bugárék második nagy igazolása.

Aki netán nem ismerné hősünket, annak egy kis ízelítő egy vele készült tavalyi interjúból, amikor épp a Zöldek Pártjának elnöke volt.

Tudja, hogy hívják  az EP környezetvédelmi biztosát? (Stavros Dimas):

Ezek olyan dolgok, amelyeket felesleges tudni. Minek? Ha valamit nem tudok, nem szégyenlem, majd később megtanulom.

Konkrétan mit fog tenni azért, hogy az emberek megismerjék? 2010-ben választások lesznek:

 hirdetes_810x300  

Keményen tartjuk magunkat a témáinkhoz. Csatát ugyan veszíthetünk, de a háborút nem adjuk fel.

A zöldek a világban általában inkább a baloldalhoz húznak, Szlovákiában viszont hivatalosan nem akarják meghatározni magukat. Mi ennek az oka?

Ez annak függvénye, meg tudunk-e egyezni az egyik vagy a másik oldallal. Mi pragmatikusak szeretnénk lenni.

Világos.  Robo Beňo, a pozsonyi Juraj Bača valóban pragmatikus ember.

Gál Gábor a Most-Híd tagja a megyei választások kapcsán megjegyezte: „Az SNS és az MKP-n kívül az összes politikai párt partnernek tekint minket, akivel együtt kívánnak működni. Rajtunk múlik, kihez csatlakozunk. Hamarosan bemutatjuk egyes jelöltjeinket is”. Nos, az elsőt már bemutatták, gratulálunk!

Egyben felhívnánk olvasóinknak figyelmét a Sme fórumára is, ahol a Most-Híd potenciális szlovák választói kommentálják a fenti bejelentést. Érdemes beleolvasni.

Ami pedig az MKP-t illeti, szintén mai hír, miszerint a magyar párt a választások után elképzelhetőnek tartja a koalíciókötést a Richard Sulik vezette Szabadság és Szolidaritás pártjával. Mint azt Sulík a tárgyalást követően elmondta, örülne, ha az MKP után az SDKÚ-val és a KDH-val is egyeztetni tudnának a jövőbeni együttműködésről.

A ring tehát nyitott, lehet választani.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!