Frissítve. Válassza ki három  kedvenc politikusát. Az első helyen végzett primissima, vagy a két további prima egyikét reményeink szerint meginterjúvoljuk.

Napjainkban egyre jellemzőbb folyamat a politika kiürülése. Mai mediális világunk egyik legfontosabb feladatává a figyelemfelkeltés vált. Gyakran látható, ahogy a politikusi teljesítmény kimerül az üres frázisok, populista szólamok szintjén. Közéletünk így egyre felületesebbé, igénytelenné válik, melyben kiváló szakemberek, gyakorlati tapasztalattal rendelkező egyének egyre ritkábban  vállalnak aktív feladatot. A minőség  emiatt egyre csökken, miközben nőttön nő a szürke, unalmas átlag  halmaza.

Ennek ellenére akadnak azért pozitív példák, olyan politikusok, akik a szó szoros  értelmében annak tekinthetők. Akik tömegeket képesek megmozgatni, akik mögött valós eredmények állnak, akiket tágabb környezetük is elismer, akikre fel lehet nézni, akik le tudják kötni a figyelmet. Közülük választottunk ki most némileg szubjektív módon néhányat,  a szlovák politikai paletta teljes szélességében.

Mert dughatjuk a fejünket homokba, a politika akkor is megkerülhetetlen dolog. Tiltakozhatunk ellene, érdekérvényesítő lehetőségeink akkor is politikafüggőek maradnak. Akkor hát miért ne emeljük ki azokat, akiket ki lehet?

Olvasóinkat egy kis játékra hívjuk: arra kérjük Önöket, válasszák ki azt a három  politikust, akit a kedvencüknek, legszimpatikusabbnak tartanak. Véleményüket akár egy rövid kommentárban is kifejthetik (ha pedig az egyéb lehetőségre szavaznak, hozzászólásban kérjük az adott politikust megnevezni).

A szavazás végén, az első helyen végzett primissima és a két további helyezett primák valamelyikét reményeink szerint egy interjúra várjuk, melyhez egy újabb posztban Önök  is feltehetik majd kérdéseiket.

 hirdetes_810x300  

Íme hát a jelöltek névsora*, szavazni az oldalsávban lehet.

* A 16 név az egyes felmérések által (Fórum Intézet, MVK, Focus) kimutatott politikusi szimpátiát követik, Pavol Hrušovský mint  sokéves pártelnök került a listára,  Ondrej Dostál és Eugen Jurzyca pedig a két kakukktojás.

prima-primissima-tablazat1
prima-primissima-tablazat1

Megosztás:
Címkék: szlovák parlament

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!