Kovács Zoltánnak, a Most-Híd politikusának főhet a feje. A Most-Híd szenci járási vezetőjét rendőrök igazoltatták Jaguárjával. A szolgálatot teljesítő rendőröknek ugyanis furcsa volt a szenci képviselő vezetési stílusa, ezért alkoholvizsgálatnak vetették alá.

 

Kovács Zoltán leheletében 1,27 milligramm alkoholt találtak. A politikus a Most-Híd parlamenti választási listájának 54. helyén szerepel, leheletében. Az esetről tájékoztató čas.sk szerint ez 5 sörnek, egy liter bornak, vagy 6 féldecinek felel meg. Ilyen mennyiségű alkohol elfogyasztása után ült volán mögé a politikus.

 

Kovacs2
Kovács Zoltán balra. Kép: Facebook

 

Kovácsot a rendőrök az ellenőrzés után fogdába helyezték.

 hirdetes_300x300  

 

Az eset még december 15-én történt. Michal Szeiff, a rendőrség szóvívője szerint a politikussal szemben büntetőeljárás indult.

 

Vajon leveszi őt a párt a listáról?

 

A napilap megkereste a képviselőt is, aki elismerte tettét. „Annyit tudok mondani, hogy nagy hiba volt, amit nagyon sajnálok.“ A kérdésre, hogy nem gondolt-e a listáról való távozására, azt mondta, hogy a döntés megszületéséig korai erről beszélni. A Most-Híd szóvívője a Nový Čas megkeresésére annyit mondott, hogy Kovács Zoltán elismerte hibáját, és megkapta megérdemelt büntetését. „Elismerte, hogy hibázott, mely többet nem fog megismétlődni.”

 

Kovacs3
Kovács Zoltán narancssárga pólóban. Kép: facebook

 

A Most-Híd politikusának bevonták jogosítványát, jelenleg a bíróság döntésére vár.

 

Čas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!