Itt vannak az első exit poll eredmények. Az exit pollokat a közvéleménykutató ügynökségek készítik: közvetlenül azután kérdezik meg a választókat, hogy azok kiléptek a szavazóhelységből. A felmérések eredményét természetesen csak a szavazóhelységek lezárása után hozhatják nyilvánosságra. Az alábbi felmérést a Focus közvéleménykutató ügynökség készítette a Markíza televízió megbízásából

 

focus

 

focus2

 

 hirdetes_400x285  

Pártelnöki értékelők

 

Pavol Frešo – SDKÚ-DS – Ez egy nagyon rossz eredmény az SDKÚ-DS-nek, valami, amit nem vártunk mikor a kampányoltunk.

 

Ján Figeľ – KDH – nem kívánt reagálni az eredményre. Ahogy azt korábban nyilatkozta, örülne, ha pártja 5 % felett teljesítene.

 

Igor Matovič – OľaNO-NOVA – Az eredmény jó, de egyelőre nem örül neki különösebben, mivel mint mondta, nem segít a jó eredmény, ha Kotleba lehetővé teszi, hogy a Smer továbbra is kormányozzon.

 

Richard Sulík – SaS – “Legfontosabb az alázat, mert először a választasok győztese kap kormányalakítási felkérést.”

 

Bugár Béla – Most-Híd – reméli, hogy az exit poll eredménye téves, és a választások tényleges eredménye más lesz, mivel úgy gondolja, hogy egy ilyen összetételű parlament nem válna javára Szlovákiának.

 

Andrej Hrnčiar (alelnök) – Sieť – csalódottak az exit poll eredményeit látva, mivel Kotleba pártjával egy szintre mérte őket. „Egyelőre úgy néz ki, hogy az emberek radikális változást akartak. Ilyen eredményre senki sem számított.”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!